Indendørs aktiviteter der kan holde din hund beskæftiget

Dato 16.04.2024 4 min

Hunde har brug for motion og aktivitet, men det kan være svært at holde hunden beskæftiget indendørs, f.eks. hvis vejret er for dårligt eller hvis du bor i en lejlighed. Det er dog altafgørende for hundens mentale og fysiske sundhed at sørge for, at hunden får regelmæssig stimulation. Her på siden, har vi samlet en række råd til hvordan du kan holde din hund beskæftiget med en række gode indendørs aktiviteter.

 

Forskellige aktiviteter for din hund

Man kan få mange forskellige ting, som kan aktivere hundens hjerne, f.eks. gåder, som hunden skal løse. Man kan få puslespil til hunde, som er designet, sådan, at hunden skal arbejde for at få sin belønning, f.eks. i form af en godbid. Denne form for legetøj kan ofte holde hunden beskæftiget længe. En anden leg, som mange hunde synes er sjov, og som man meget let kan lave, er legen ’skjul med godbidder’. Her gemmer man godbidder rundt omkring i huset, og så skal hunden finde dem. Dette stimulerer hundens lugtesans og jagtinstinkt, ligesom den også får bevæget sig.

En anden måde, hvorpå man kan aktivere sin hund, selvom man er indenfor, er ved at øve forskellige tricks. Man behøver ikke være ude eller til hundetræning for at kunne lære hunden nye tricks, det kan faktisk være helt oplagt at gøre det, når man har tid indenfor med sin hund. Her har man rolige og vante omgivelser til at træne hunden i forskellige øvelser og tricks. Har man en lille hund, kan man også opsætte en lille agilitybane, som man kan øve med hunden indenfor.

Hvis du har en hund, som er sund og rask og fuldvoksen, så kan man også motionere hunden ved brug af trapper, som man har i huset. Man kan kaste en bold op eller ned ad trappen og lade hunden hente den. På den måde skal hunden koordinere sine bevægelser op og ned ad trappen.

 

Tænk over mængden

Selvom det er vigtigt at aktivere sin hund, og hunden har brug for motion, så er det omvendt også vigtigt, at man ikke overgøre mængden af leg og træning. Ligesom med udendørs leg, så er det også vigtigt, at man ikke overgør indendørs træning. Hunden kan blive stresset, udmattet og irriteret, hvis man træner for meget eller for længe. Det kan derfor være en god idé at lave legesessioner eller træningspas et par gange om dagen med kortere varighed, så hunden bevarer sin motivation og lyst.

Hunde trives med aktivitet og motion, men de har også brug for ro og stille stunder, hvor de kan slappe af både mentalt og fysisk. Er du i tvivl om, hvordan du skal aktivere din hund eller træne den, så er der mange mennesker med masser erfaring, som du kan spørge til råds.

 

Tænk over sikkerheden

Foruden at tænke over hvilke aktiviteter du kan lave med din hund indenfor, og mængden af aktiviteter I laver, så skal du også tænke på sikkerheden for din hund. Det er vigtigt, at man ikke udsætter sin hund for sikkerhedsmæssig fare, og derfor skal man tænke over, at der ikke er skarpe genstande, som hunden kan komme til skade på, eller, at der er kanter og hjørner, som hunden kan løbe ind i. Man skal f.eks. også tænke over, at hvis ens gulv er glat, så kan hunden glide, hvis den løber for stærkt. Man bør nok aldrig lave vild leg eller aktivitet, som indebærer, at hunden skal løbe eller hoppe for meget, når man gør det indenfor, men det er jo ikke det samme som, at man ikke kan aktivere sin hunden indendørs. Som I har kunne læse ovenfor, er der masser af muligheder for at aktivere hunden med leg, som aktiverer dens hjerne og sanser, og dermed giver den stimulation både mentalt og fysisk.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget motion har hunden brug for?

Hvor meget motion en hund har brug for, afhænger af den enkelte hund, og er ofte race- og aldersbestemt. Nogle hunde har brug for rigtig meget motion, mens andre trives bedre med mindre. Det er vigtigt, at man tilpasser motionsmængden til sin hunds behov. Det er ikke kun fysisk motion, som hunden har brug for, for motion af hjernen, er også afgørende for hundens velvære. Du bør derfor aktivere din hund både fysisk og mentalt, mens du selvfølgelig også skal give din hund tid og plads til at slappe af, når den har behov for det.

Må jeg træne min hvalp?

Ja man bør træne sin hvalp, men man skal dog tænke over hvordan og hvor meget. Hvalpe har ofte svært ved at holde fokus længe ad gangen, ligesom man skal være påpasselig med at motionere sin hvalp alt for hårdt så længe den er i vækst.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på