Hvilken fugl passer til mig?

Dato 16.06.2022 4 min

Fugles adfærd er forskellige fra fugl til fugl, og du skal derfor vælge fugl alt efter hvad der passer til dig. En fugl kan være rigtig sjov at have som kæledyr, men hvilken man skal vælge, kan faktisk være rigtig svært at finde ud af. En fugl er faktisk ret let at have, da den ikke skal luftes og heller ikke behøver den store træning. Det betyder dog ikke, at fugle ikke har brug for pasning, men du kan lære din fugl det nødvendige på få uger, modsat en hund, som tager månedsvis at træne eller en kat, som faktisk er tæt på umulig at træne.

 

Vælg den rigtige fugl

Når du drømmer om at få en fugl, så skal du vælge den rigtige til dig. Hvilken fugl man skal vælge, afhænger i høj grad af, om man har erfaring med at have fugle eller ej. Nogle fugle er nemlig nemmere at have end andre, og hvis man skal have en fugl for første gang, er det en god idé at vælge en af de lidt lettere fugle, som er mindre og nemmere at passe. En papegøje er f.eks. mere krævende end en kanariefugl eller en undulat.

 

En papegøje som kæledyr

Mange synes, at det kunne være spændende at få en papegøje, men der er nogle ting man skal være klar over, inden man anskaffer sig en papegøje. En papegøje fylder en del i rummet, og så er de meget intelligente og opfanger mange ting. En papegøje kan f.eks. lære at tale, og så er de også meget sociale. De vil gerne ud af buret og sidde på deres ejers skulder eller lignende. Hvis man overvejer at anskaffe sig en papegøje, er der forskellige man kan vælge imellem.

Du kan f.eks. få en grå jaco, som også kaldes gråpapegøjen. Denne papegøje er meget intelligent og følsomme, og det er vigtigt at være opmærksom på dette. En gråpapegøje har brug for socialisering, aktivering og opmærksomhed, ligesom den selvfølgelig har brug for mad og vand. Der findes desuden mange andre papegøjearter, som man kan holde som kæledyr, og fælles er, at de har brug for et engagement fra deres ejer. Blandt andre papegøjearter er f.eks. en amazone, den blå-gule ara eller dværgpapegøjen.

 

En nem fugl

Hvis du ønsker en nem fugl af have eller måske en fugleart, som du kan have flere af i samme bur, så er en kanariefugl eller en undulat et rigtig godt valg. Begge fuglearter trives i bur, og vil gerne være et par stykker sammen. De er meget lette at have, da de ikke er særligt sociale med mennesker, og derfor i grove træk mest har brug for mad og vand for at have det godt.

 

Fugle skal have sund mad

Hvis man vil have en fugl som kæledyr, skal man tænke over, at de får det rigtige mad. Hvis man f.eks. anskaffer sig en papegøje, så kan man købe mad hos dyrehandleren, som er lavet specielt til papegøjer. Udover et grundfoder, kan de fleste fugle godt lide at få lidt snacks. Det kan f.eks. Være frisk frugt eller grøntsager, og så kan man også få vitamintilskud i godbidform eller i pulverform, som er en rigtig god idé at supplere med. Det kan medvirke til at styrke fuglens led, knogler og immunsystem.

 

Træn din fugl

Uanset hvilken fugl du vælger, er det en god idé at træne din fugl. Det kan for det første være rigtig sjovt, men det kan også gøre, at fuglen passer bedre ind i dit hjem og din dagligdag. Det er f.eks. vigtigt, at man vænner fuglen til børn, så den ikke bliver bange, hvis man pludselig har et barn på besøg. Du kan træne en fugl til mange ting, og de kan f.eks. godt lære, at de skal være stille om natten, hvor man sover, mens de kan være aktive om dagen. Du kan desuden lære din fugl tricks, som kan gøre det ekstra sjovt at have en fugl som kæledyr.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken fugl er nemmest at tæmme?

Den nemmeste fugl at tæmme, er ikke nødvendigvis den nemmeste fugl at have. Den nemmeste fugl at tæmme er en undulat eller en papegøje. Det er desuden en god idé at vælge en ung fugl, da ældre fugle er langt sværere at tæmme end unge fugle.

Hvad er fugles livret?

Det er vigtigt, at fuglen får de vigtige mineraler og vitaminer, som de har brug for i deres grundfoder, men du kan også godt forkæle fuglen med deres livret. De fleste fugles livret er frisk frugt, som gives i hel rå form.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på