At have hund med til Tyskland

Dato 19.09.2024 7 min

Mange vil gerne have sin hund med på ferie, og et populært rejsemål for danskere med hund, er Tyskland. At tage sin hund med på ferie i Tyskland kan være en fantastisk oplevelse, men det kræver forberedelse og kendskab til de relevante regler, inden man tager afsted. Tyskland er generelt et hundevenligt land med mange muligheder for at tage hunden med på hoteller, i offentlige parker og endda på restauranter. Der er dog også specifikke krav, som skal opfyldes, for at du kan tage din hund med på en tryg og lovlig rejse. Her på siden gennemgår vi de vigtigste regler og giver dig nogle gode råd til at sikre, at turen bliver en succes.

 

Regler for at tage hund med til Tyskland

Når du rejser med hund til Tyskland, skal du overholde en række regler, der både er fastsat af EU og af Tyskland selv. Nedenfor finder du de vigtigste ting, som du skal være opmærksom på inden du drager afsted:

 

EU-kæledyrspas

For at rejse med din hund til Tyskland skal den have et gyldigt EU-kæledyrspas. Dette pas udstedes af din dyrlæge og indeholder vigtige oplysninger om din hund, herunder vaccinationsstatus, identifikation (mikrochip) og ejerens oplysninger. Kæledyrspasset er obligatorisk, når du rejser mellem EU-lande, og det fungerer som en form for "sundhedscertifikat" for din hund.

 

Mikrochip eller tatovering

Din hund skal være mikrochippet, før den kan rejse til Tyskland. Mikrochippen skal opfylde ISO-standarderne, og den skal kunne aflæses af de fleste scanner. Alternativt accepteres en tydelig tatovering, dog kun hvis den er foretaget før 3. juli 2011. Mikrochippen er også vigtig, da den bruges til at matche hunden med dens ejer i tilfælde af bortkomst.

 

Vaccination mod rabies

Tyskland kræver, at din hund har en gyldig rabiesvaccination, som skal være givet mindst 21 dage før indrejse i landet. Rabiesvaccinen er normalt gyldig i 1-3 år afhængigt af vaccinetypen, så sørg for at tjekke udløbsdatoen på hundens vaccination. Uden en opdateret rabiesvaccination kan din hund blive nægtet indrejse eller endda blive sat i karantæne, hvis du er ankommet til landet.

 

Ormekur (kun ved rejser fra visse lande)

Hvis du rejser fra visse lande uden for EU, kan det være nødvendigt at give din hund en ormekur, der er rettet mod rævens bændelorm. Dette gælder dog ikke, hvis du rejser fra Danmark til Tyskland, men det er vigtigt at holde sig opdateret, hvis du rejser videre til andre lande.

 

Regler for bestemte hunderacer

Tyskland har restriktioner for visse hunderacer, som klassificeres som farlige. Disse racer omfatter blandt andet pitbull terrier, amerikansk staffordshire terrier, bull terrier og nogle blandinger af disse racer. Hvis din hund tilhører en af de racer, der er klassificeret som farlige, kan du risikere, at den ikke får lov til at rejse ind i Tyskland. Hvert forbundsland (delstat) kan have forskellige regler, så det er en god idé at tjekke specifikke regler for det område i Tyskland, som du har planer om at rejse til med din hund.

 

Transport af hunden til Tyskland

Når du rejser med din hund til Tyskland, skal du vælge den rigtige transportform, og der er flere muligheder at overveje.

 

Rejse med bil

At køre i bil, er en af de mest populære måder at tage sin hund med på ferie, da det giver fleksibilitet og mulighed for at tage pauser efter behov. Hvis du rejser med hund i bil, skal du sørge for, at din hund er sikkert fastspændt under kørslen. Dette kan enten gøres ved at bruge en speciel sikkerhedssele til hunde eller ved at placere hunden i en transportkasse. I Tyskland er det faktisk lovpligtigt, at hunde transporteres sikkert i bilen, da de betragtes som potentielle "farlige genstande" under en pludselig opbremsning.

Planlæg regelmæssige stop for at lade hunden strække benene, drikke vand og gøre sig ren. Lange bilture kan være stressende for hunde, så sørg for at holde pauser hver anden til tredje time.

 

Rejse med tog

De tyske tog, især Deutsche Bahn, er generelt hundevenlige. Små hunde, der kan sidde i en transportkasse, kan rejse gratis, mens større hunde skal have en billet, der normalt koster halvdelen af en voksenbillet. Det er dog vigtigt at bemærke, at større hunde skal bære mundkurv under hele rejsen, og det kan være et problem for nogle hunde, da de ikke er vant til det og ikke bryder sig om det.

 

Rejse med fly

Hvis du planlægger at flyve til Tyskland med din hund, skal du tjekke flyselskabets regler for kæledyrstransport. Nogle flyselskaber tillader små hunde i kabinen, mens større hunde skal transporteres i lastrummet. Det er vigtigt at sikre sig, at din hund har det godt under flyrejsen, da det kan være stressende for dem at rejse i lastrummet. Sørg for at vælge et flyselskab med gode anmeldelser for kæledyrstransport.

 

Hundefaciliteter og -venlige steder i Tyskland

Når du ankommer til Tyskland, vil du opdage, at landet generelt er meget hundevenligt. Der er mange hoteller, restauranter og offentlige steder, der byder hunde velkomne.

 

Hundevenlige hoteller

Mange hoteller i Tyskland accepterer kæledyr, men det er altid en god idé at tjekke hotellets regler på forhånd. Nogle hoteller opkræver et lille ekstra gebyr for at have hunden med, mens andre har særlige værelser, der er indrettet til gæster med kæledyr. Sørg for at tage hundens seng og yndlingslegetøj med for at gøre opholdet så behageligt som muligt for den.

 

Restauranter og caféer

I mange tyske byer er hunde velkomne i restauranter og caféer, især i udendørs serveringsområder. Nogle steder tilbyder endda vandskåle eller godbidder til hunde. Hvis du ønsker at tage din hund med indenfor på en restaurant, er det dog bedst at spørge personalet på forhånd, da reglerne kan variere fra sted til sted.

 

Offentlige parker og grønne områder

Tyskland har mange store, åbne parker og grønne områder, hvor hunde er velkomne. I mange byer, som Berlin og München, finder du hundeparker, hvor din hund kan løbe frit og lege med andre hunde. Husk at medbringe affaldsposer og altid samle op efter din hund, da der er strenge regler for renlighed i offentlige områder, præcis som der også er herhjemme.

 

Strande i Tyskland

Hvis du planlægger en tur til en af Tysklands kystområder, vil du opdage, at mange strande har særlige områder, hvor hunde er tilladt. På hundevenlige strande kan din hund løbe frit og bade i vandet, men sørg for at tjekke de lokale regler, da der kan være krav om snor i nogle områder.

 

Gode råd til en stressfri tur med hund

Rejser kan være stressende for både dig og din hund, så vi har samlet nogle råd, der kan sikre så stressfri en rejse som muligt.

 

Forbered hunden på rejsen

Hvis din hund ikke er vant til at rejse, kan det være en god idé at tage nogle kortere ture i forvejen for at vænne den til bilkørsel eller transportkassen. Sørg også for, at din hund får rigeligt med motion før rejsen, så den er mere afslappet undervejs.

 

Pak alle de rigtige ting

Sørg for at pakke alt, hvad din hund har brug for under turen. Dette inkluderer mad, vandskål, legetøj, affaldsposer, tæpper og eventuelt nødvendigt medicin. Det kan også være en god idé at have en kopi af hundens sundhedsoplysninger med, hvis der skulle opstå problemer under rejsen.

 

Sørg for ID-mærkning

Udover mikrochippen bør din hund bære et halsbånd med dine kontaktoplysninger, så du hurtigt kan kontaktes, hvis hunden skulle løbe væk. Her er det normale hundetegn, som de fleste hunde har, ideelt.

 

Oprethold en rutine

Selvom I er på ferie, er det vigtigt at holde en vis rutine for hunden. Giv den mad og gåture på samme tidspunkter som derhjemme for at reducere stress. Rutine er en tryghed for hunden, og kan give den en bedre og mere afslappende tur.

 

Konklusion om at rejse til Tyskland med hund

At tage sin hund med til Tyskland kan være en skøn oplevelse, så længe du er godt forberedt. Husk at overholde de nødvendige regler for kæledyrsrejser, og sørg for at vælge en transportform, der er behagelig for din hund. Når du først er fremme, vil du opdage, at Tyskland byder hunde velkommen mange steder, hvilket gør det til et fantastisk rejsemål for både dig og din firbenede ven. Faktisk er Tyskland langt henad vejen et mere hundevenligt land end Danmark, når det kommer til hoteller og restauranter, hvor man kan have sin hund med.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på