At tage hund med til Sverige

Dato 18.07.2024 6 min

At tage sin hund med til Sverige kan være en spændende oplevelse, men det kræver omhyggelig planlægning og forberedelse. Der er flere regler og krav, man skal opfylde for at sikre en problemfri rejse og ophold i Sverige. Denne guide vil gennemgå alt, hvad du skal vide for at tage din hund med til Sverige, og give nyttige tips til en god oplevelse for både dig og din firbenede ven. Find desuden flere gode tips til at rejse med dit kæledyr her.

Forberedelse inden rejsen

  1. Pas til din Hund:For at rejse til Sverige med din hund, skal den have et gyldigt kæledyrspas udstedt af en autoriseret dyrlæge. Passet skal dokumentere, at din hund opfylder alle vaccinations- og sundhedskrav.
  2. Vaccinationer:Din hund skal være vaccineret mod rabies mindst 21 dage før indrejse til Sverige. Vaccinationen skal være dokumenteret i kæledyrspasset. Sørg for, at alle andre rutinevaccinationer er opdaterede.
  3. ID-mærkning:Hunden skal være ID-mærket med en ISO-standard mikrochip. Mikrochippen skal være indsat før rabiesvaccinationen. Tjek, at mikrochippen fungerer korrekt og er registreret med dine kontaktoplysninger.
  4. Ormekur:Inden rejsen skal din hund behandles mod rævens dværgbændelorm (Echinococcus multilocularis). Behandlingen skal udføres af en dyrlæge og registreres i kæledyrspasset. Behandlingen skal ske mellem 24 og 120 timer før indrejse til Sverige. Alternativt kan du vælge en kontinuerlig behandling hver 28. dag, hvis du rejser regelmæssigt.
  5. Sundhedstjek:Planlæg et sundhedstjek hos din dyrlæge inden rejsen. Dyrlægen kan sikre, at din hund er i god helbredstilstand til at rejse, og opdatere eventuelle nødvendige vaccinationer eller behandlinger.

Rejsedagen

  1. Transportmiddel:Overvej, hvordan du bedst transporterer din hund til Sverige. Hvis du rejser i bil, skal du sørge for, at din hund er komfortabel og sikker under turen. Brug en godkendt transportkasse eller sele. Hvis du flyver, skal du kontakte flyselskabet for at få oplysninger om deres specifikke krav til transport af kæledyr.
  2. Mad og vand:Medbring tilstrækkeligt med mad og vand til rejsen. Pak letfordøjeligt foder, og sørg for, at din hund får regelmæssige vandpauser. Undgå at fodre din hund lige før rejsen for at forhindre køresyge.
  3. Pauser:Hvis du rejser i bil, planlæg regelmæssige pauser, hvor din hund kan strække benene, hvor den kan drikke vand og gøre sine behov. Dette hjælper med at reducere stress og ubehag under rejsen.
  4. Dokumentation:Sørg for, at du har al nødvendig dokumentation ved hånden, herunder kæledyrspas, vaccinationsoptegnelser og bevis for ormekur. Hav også dine kontaktoplysninger og oplysninger om dyrlægen klar.

Ankomst til Sverige

  1. Indrejsekontrol:Når du ankommer til Sverige, skal du gennemgå indrejsekontrol med din hund. Her vil dokumentationen blive kontrolleret for at sikre, at alle krav er opfyldt. Det er vigtigt at have styr på alle papirer for at undgå forsinkelser eller problemer ved grænsen.
  2. Tilpasning til det nye miljø:Giv din hund tid til at vænne sig til det nye miljø. Introducer den langsomt til omgivelserne og sørg for, at den føler sig tryg. Hold fast i rutinerne for fodring, motion og søvn for at hjælpe din hund med at tilpasse sig hurtigere.
  3. Lokale regler og forskrifter:Undersøg de lokale regler og forskrifter for hunde i Sverige. Nogle områder kan have specifikke krav til snor, offentlige hundeområder og adfærd. Respektér disse regler for at undgå konflikter og sikre en god oplevelse for alle.

Livet i Sverige med din hund

  1. Motion og aktiviteter:Sverige er kendt for sin smukke natur og mange muligheder for udendørsaktiviteter. Man kan gå ture i skove, parker og langs kysten. Sverige har også mange hundevenlige steder, hvor din hund kan løbe frit og lege.
  2. Socialisering:Mød andre hundeejere og deres hunde for at give din hund mulighed for at socialisere. Dette er vigtigt for dens mentale sundhed og kan hjælpe med at reducere eventuel stress fra flytningen.
  3. Sundhedspleje:Find en lokal dyrlæge og planlæg regelmæssige sundhedstjek. Dette sikrer, at din hund forbliver sund og modtager de nødvendige vaccinationer og behandlinger.
  4. Ernæring:Sørg for at give din hund en balanceret kost. Det kan være nødvendigt at skifte til en lokal fodertype, afhængigt af hvad der er tilgængeligt i Sverige. Tal med en dyrlæge om den bedste kost til din hund.

Særlige overvejelser

  1. Vinterforhold:Sverige kan have kolde vintre med sne og is. Sørg for, at din hund er godt klædt på til kulden med en varm frakke og eventuelt beskyttelse til poterne. Hold øje med tegn på kuldestress og begræns tid udendørs i ekstreme vejrforhold.
  2. Flåter og insekter:I nogle områder af Sverige kan flåter og insekter være et problem, især om sommeren. Brug forebyggende midler mod flåter og andre parasitter, og tjek din hund regelmæssigt for flåter efter gåture i naturen.
  3. Rejse tilbageturen:Hvis du planlægger at vende tilbage til dit hjemland med din hund, skal du sørge for at overholde de relevante krav for indrejse igen. Dette kan inkludere opdaterede vaccinationer og sundhedstjek. Planlæg i god tid for at sikre, at du har alt nødvendigt papirarbejde klar.

Praktiske tips til hverdag og rejser i Sverige

  1. Hundevenlige overnatningssteder:Når du rejser rundt i Sverige, skal du finde hundevenlige overnatningssteder. Mange hoteller, ferieboliger og campingpladser accepterer hunde, men det er altid en god idé at tjekke deres politik på forhånd og eventuelt reservere i god tid.
  2. Transport i offentlig transport:Hunde er tilladt i de fleste offentlige transportmidler i Sverige, men der kan være specifikke regler og gebyrer. Undersøg de lokale transportregler og sørg for, at din hund er komfortabel med at rejse i tog, busser eller færger.
  3. Hundevenlige restauranter og caféer:Mange restauranter og cafeer i Sverige er hundevenlige, især i udendørs områder. Spørg altid på forhånd, om det er tilladt at have din hund med, og sørg for, at din hund opfører sig godt i offentlige rum.
  4. Hundepasning og hundepension:Hvis du har brug for at rejse uden din hund, skal du finde pålidelig hundepasning eller en god hundepension. Lav research og besøg faciliteterne for at sikre, at din hund vil blive godt passet på i dit fravær.

At navigere det svenske hundeliv

  1. Hundelovgivning:Få kendskab til den svenske hundelovgivning. Der er regler for hundes ansvar, herunder brugen af snor, registrering og forsikring. Overhold disse regler for at undgå bøder og konflikter.
  2. Offentlige hundegårde:Sverige har mange offentlige hundegårde, hvor din hund kan lege og socialisere uden snor. Disse områder er perfekte til at give din hund motion og mulighed for at møde andre hunde.
  3. Naturbeskyttelse:Når du nyder naturen i Sverige, skal du respektere lokale retningslinjer for beskyttelse af dyreliv og miljøet. Hold din hund under kontrol og ryd op efter den for at bevare områdets skønhed og dyreliv.

Konklusion

At tage sin hund med til Sverige kræver omhyggelig planlægning og forberedelse, men det kan være en meget berigende oplevelse for både dig og din firbenede ven. Ved at følge de nødvendige trin, opfylde kravene og være godt forberedt kan du sikre en problemfri rejse og et behageligt ophold i Sverige. Husk at undersøge og overholde alle lokale love og forskrifter for hunde og vær klar til at tilpasse dig til nye omgivelser. Med disse tips og råd vil du være godt rustet til at tage din hund med til Sverige og nyde alt, hvad landet har at byde på. Find mere info om det at rejse med sit kæledyr her.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg tage min hund med til Sverige?

Ja man kan godt tage sin hund med til Sverige. Det gælder hvad enten det er ferie eller for at bo, men der er nogle ting, som man skal have styr på inden man tager hunden med. Blandt andet er der regler for vaccinationer og hundepas, ligesom det er en god idé at sætte sig ind i reglerne for at have hund i Sverige.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på