Cavalier King Charles Spaniel

Dato 21.07.2022 4 min

En Cavalier King Charles Spaniel har et særdeles vindende udtryk og en vindende personlighed, og så er en Cavalier King Charles Spaniel yndig og blid at se på. En Cavalier King Charles Spaniel er en vældig populær familiehund I Danmark, og den passer godt ind i mange familier med dens imødekommenhed og sociale lyst.

 

Kort om Cavalier King Charles Spaniel

De søde Cavalier King Charles Spaniels er meget populære, og de har været særdeles populære i den europæiske adel, hvor de første gang blev nævnt i slutningen af 1800-tallet. De menes dog at stamme helt tilbage fra tiden under King Charles I i 1600-1649, hvor hunden ses på malerier.

 

Cavalier King Charles Spaniels temperament

En Cavalier King Charles Spaniel er en meget venlig og imødekommende hund, som når den møder mennesker, børn eller andre dyr, går til det med en nysgerrighed og positiv interesse. Det er derfor en skøn selskabshund, og den knytter sig samtidig meget til sin familie. En Cavalier King Charles Spaniel er oprindeligt en jagtrace, og mange af Cavalier King Charles Spaniels ynder at gå på musejagt eller løbe efter en fugl, hvis de får muligheden. En Cavalier King Charles Spaniel er en meget omstillingsparat hund, som fleksibelt tilpasser sig den hverdag, som den bliver budt.

 

Cavalier King Charles Spaniels aktivitetsniveau

En Cavalier King Charles Spaniel er en rimelig aktiv hund, som dog også sagtens kan befinde sig godt i et mere afslappet hjem. Den trives godt med gåture og en smule træning, og den har det bedst, hvis gåture er en fast del af hverdagen.

En Cavalier King Charles Spaniel er en rigtig god træningsmakker, og den trives godt med at blive opdraget på. Den kræver en blid opdragelse, da den reagerer godt på positive instrukser fremfor mere hårde meldinger. En Cavalier King Charles Spaniel er ofte madglad, og derfor kan godbidder både give fordele og ulemper i træningen af netop denne hunderace. Du kan sagtens bruge godbidder som en belønning i træningen, men tænk over, at træningspassene bliver korte og det kan også være en god idé at bruge dens legetøj som en belønning frem for en godbid hver gang. En Cavalier King Charles Spaniel er god til at søge, og man kan derfor nemt træne den indenfor dette felt.

 

Fakta om Cavalier King Charles Spaniel

En Cavalier King Charles Spaniel er en lille til mellemstor hund som normalt bliver omkring 35 cm i højden. Den vejer ikke så meget, og normalt er slutvægten kun på omkring de 6 til 8 kilo. Hvis du gerne vil eje en Cavalier King Charles Spaniel, kan du vælge denne race i forskellige farver. Du kan få en Cavalier King Charles Spaniel en sort med brune aftegninger, det som man I fagsprog kalder for tan aftegninger. Den kan fås i ensfarvet rød og hvid med brunrøde aftegninger, ligesom du kan få den i trefarvet, hvor den har farverne sort, hvid og brun. Cavalier King Charles Spaniels er kendt for deres søde og runde form, og de store, runde og mørkebrune øjne. Det er en særdeles bedårende hund, som er svær at stå for, og derfor kan en Cavalier King Charles Spaniel også let løbe om hjørner med ejeren, som falder for dens bedende øjne. Racen har lange ører med bølget pels, og faktisk er de så lange, at de ofte falder ned i vandskålen, og derfor slæber en Cavalier King Charles Spaniel ofte vand med rundt på gulvet, hvis ikke man vælger en vandskål, hvor dette undgås.

 

Cavalier King Charles Spaniel og arvelige sygdomme

En Cavalier King Charles Spaniel har desværre en del arvelige sygdomme, som man bør arbejde for at forebygge, hvis man vil undgå, at man mister sin Cavalier King Charles Spaniel for tidligt. EN Cavalier King Charles Spaniel kan lide af mange forskellige arveligt betingede sygdomme, som f.eks. MMVD, som er en fremadskridende sygdom, som angriber den store hjerteklap. Den angrebne hjerteklap bliver mere og mere deform og utæt, og derfor bliver hjertets pumpefunktion dårligere og dårligere med tiden. En Cavalier King Charles Spaniel kan også lide af Curly Coated Syndrome, som er en genmutation, hvor pelsen bliver krøllet og fedtet, hunden får øjenproblemer og ofte aflives hvalpen efter et kort liv, da der ikke er mange ting at gøre, når hunden fejler dette. Disse to sygdomme, er blot to af de arvelige sygdomme, som en Cavalier King Charles Spaniel kan rammes af, men ofte kan man teste for sygdommene, og dermed undgå at købe en hvalp, som vil lide af disse ting. Generelt er en Cavalier King Charles Spaniel en af de hunderacer, der genetisk døjer med flest livstruende sygdomme.

Ofte stillede spørgsmål

Skal en Cavalier King Charles Spaniel klippes?

Det er en god idé at holde pelsen på en Cavalier King Charles Spaniel, da det ellers kan blive ubehageligt for hunden. Hvordan den præcis skal passes og plejes, eller i nogle situationer klippes, kan man få rådgivning om hos en hundefrisør, der let kan forklare, hvordan man selv passer en Cavalier King Charles Spaniels pels bedst.

Hvad koster en Cavalier King Charles Spaniel?

En Cavalier King Charles Spaniel er ikke en billig hund, og den kan nemt koste omkring 12.000-15.000 kroner at anskaffe sig. Samtidig skal man tage højde for, at der formodentligt vil være jævnlige udgifter til dyrlæge, hvor at forebygge de problemer og sygdomme, der ofte opstår hos racen.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på