Golden Retriever

Dato 21.07.2022 4 min

En golden retriever er en fantastisk hund, som er meget populær hos de familier der kender til den. Den er venlig og charmerende, og så udviser den stor kærlighed til mennesker. Samtidig er det en smuk hund, og alle disse ting taget i betragtning, giver det god mening, at en golden retriever, er en særdeles populær familiehund.

 

Kort om en golden retriever

Denne populære familiehund er en intelligent, social og meget loyal hund, som stammer fra Storbritannien. Den menes at være fremavlet i 1800-tallet, og den er formodentligt en krydsning af flere kendte racer. Det forventes at den er fremavlet gennem krydsning af labrador retriever, irsk setter og den uddøde race, tweed water spaniel. Foruden populariteten som familiehund, så er en golden retriever også ganske populær som jagthund. Racen blev officielt anerkendt i 1911 og omkring 1955 kom de første golden retrievere til Danmark, og i dag er netop denne hunderace blandt de mest populære i verden.

 

En golden retrievers temperament

Vil man gerne have en hengiven hund, kan en golden retriever meget vel være det rette valg. En golden retriever er en perfekt familiehund, som er meget behagesyg og som gerne vil være god ved alle. En golden retriever tilpasser sig hverdagssituationerne, og er altid ret omstillingsparat.

Denne hunderace er ikke en stresset hund, og den formår at slappe af i de fleste omgivelser. Det er en godmodig, legesyg og tillidsfuld hund, som kan glæde både børn og voksne. Hvis du søger en vagthund, er det derimod nok ikke en golden retriever du skal anskaffe dig, for på grund af dens venlige og imødekommende sind, vil den hilse høfligt på de fleste der kommer. Vil du derimod gerne have en servicehund, som kan hjælpe dig, så er en golden retriever et godt valg. Den kan nemlig nemt trænes til at være blindehund, ledsagerhund eller terapihund, og den gør altid sit ypperste for at hjælpe sit mennesker.

 

En fremragende børnehund

En golden retriever er som nævnt en virkelig god familiehund, og det skyldes i høj grad, at den også er rigtig god til børn. Det eneste minus i forhold til børn, er dens størrelse, da den kan være til stor og kluntet, kan den ved et uheld komme til at vælte de lidt mindre børn omkuld, uden at det egentlig er dens hensigt.

 

Golden retrieverens aktivitetsniveau

Hvis du anskaffer dig en golden retriever, så anskaffer du sig også en aktiv hund. En golde retriever har brug for aktivering både fysisk og mentalt, og det er vigtigt, at man er klar over, at den skal bruge motion. Da det er en meget hengiven hund, vil den sjældent motionere eller gå på opdagelse alene, da den oftest holder sig tæt til sin ejer. Ligesom alle andre hunderacer, kræver en golden retriever selvfølgelig træning og opdragelse.

 

Sådan er golden retrieveren at træne

En golden retriever kræver som nævnt træning, men til gengæld er den ret nem at træne, hvis man gør det. Det er nemlig en utrolig lydhør og opmærksom hund, og langt de fleste golden retrievere kan trænes til at gå løs ved siden af sine ejer, og til at blive i haven uden et hegn omkring. Den vil utroligt gerne samarbejde og med korte intervaller af træning, kan du hurtigt lære din golden retriever rigtig mange ting. Gennem daglig aktivering, vil du automatisk også træne din golden retriever på en god måde.

 

Fakta om golden retriever

En golden retriever er en forholdsvis stor hund, hvor hannerne normalt bliver op imod 61 cm høje, mens hunnerne er en smule mindre. Vægten kan nemt være op imod 35 kg, og det er altså også en temmelig tung hund. Farven er altid ensfarvet gul, men nuancen af gul kan variere rigtig meget fra hund til hund. Den kan gå fra at være næsten hvid til meget varm og gylden gul.

 

Golden retrieverens helbred

En golden retriever er en særdeles sund og task race, som ikke har de store helbredsmæssige udfordringer. Der findes dog enkelte arvelige sygdomme, som følger racen, og som man forsøger at avle bort. Hvis du køber en golden retriever med stamtavle, vil forfædrene normalt være testet for disse sygdomme, og du kan dermed være mere tryg ved, at netop din golden retriever ikke vil lide af disse sygdomme, selvom der selvfølgelig aldrig er en garanti. De arvelige sygdomme er hofte- og albueledsdysplasi, epilepsi og grå stær, mens de også kan lide af osteochondrose.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor langt skal man gå med en golden retriever?

Hvor meget motion en golden retriever skal have, afhænger af den enkelte hund, men generelt har en golden retriever brug for rimelig meget motion og aktivering.

Hvad koster en golden retriever?

En golden retriever er en populær hund, men det er ikke en af de dyreste at anskaffe sig. De koster normalt mellem 6000 og 10.000 kroner, men kan dog variere yderligere i pris alt efter papirer, udbud og efterspørgsel.

Hvor køber man en golden retriever?

Der findes flere avlere i Danmark, som opdrætter golden retrievere, og du kan nemt fremsøge på nettet, hvor du kan erhverve dig en af de gyldne familiehunde, som er meget populære.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på