Jack Russell terrier

Dato 21.07.2022 3 min

Den søde lille terrier, Jack Russell terrieren er en populær race, som blev udviklet i England i midten af 1800-tallet. Det er en uafhængig, klog og meget livlig hund, som med sin charme og kærlighed har betaget mennesker i store dele af verden, og som i dag er en særdeles populær hunderace.

 

Kort om en Jack Russell terrier

Den lille terrier har sin oprindelse fra rævejagten i England, hvor den blev udviklet af en præst ved navn Russell, hvorfra den fik sig navn. En Jack Russell terrier er en livlig hund, som ofte gør, da den er avlet til at drive ræven fra med sin stædige gøen. En Jack Russell terrier er i dag en populær hund, og eksempelvis er hesteejere glade for den lille hund, som er frygtløs, har masser energi og som samtidig er nem at tage med på farten.

 

En Jack Russell terriers temperament

En Jack Russell terrier er ikke bare nem, da det er en livlig og dristig hund, som kræver en del opdragelse for at fungere optimalt. Det er dog samtidig en glad og kærlig hund, som ofte knytter sig meget til sine ejere, selvom den altid vil bevare sin store selvstændighed. En Jack Russell er en meget intelligent hund, og de er samtidig meget stædige. Dette kan godt give udfordringer, når en Jack Russell terrier skal trænes. En Jack Russell er normalt meget venlig overfor mennesker, mens den kan være voldsom og aggressiv over for andre hund og dyr. En Jack Russell terrier har en høj arbejdsmoral, og den elsker at lave noget. Derfor er det også en hunderace, som kræver en del aktivering for at fungere optimalt.

 

Jack Russell terrierens aktivitetsniveau

En Jack Russell terrier er en særdeles aktiv hund, som har et højt behov for at lave noget. Den har sit jagtinstinkt dybt i sig, og man kan derfor ikke komme udenom, at man skal aktivere sin hund, hvis man ejer en Jack Russell terrier. En Jack Russell har en trang til at jage og udforske, og man kan hurtigt gå meget lange ture før en Jack Russell terrier har fået stillet sit aktivitetsbehov.

 

Sådan er Jack Russell terrieren at træne

På grund af det lidt stædige væsen og den store selvstændighed, er en Jack Russell terrier ikke blandt de nemmeste hunde at træne. De har brug for meget træning og stimulering for at fungere i en familie, og de foretrækker struktur og rutiner, når de skal lære noget. Det gælder om at lave mange korte træningssessioner, da man hurtigt kan kede en Jack Russell terrier, hvis man træner det samme i for lang tid. Det er vigtigt, at man tager sin Jack Russell terrier med i mange situationer, da den lære rigtig meget gennem socialisering og oplevelser. Det gælder om, at den introduceres for mange mennesker, seværdigheder, lyde og lignende mens den er hund. Du kan ikke fjerne det dybtliggende jagtinstinkt, så en kanin eller et andet lille dyr i familien, kan meget let være i fare, hvis man også ejer en Jack Russell terrier.

 

Fakta om Jack Russell terrieren

En Jack Russel terrier er som nævnt en lille hund. Den er kompakt og atletisk og vejer normalt op til 8 kg, hvor hannerne ofte er en smule større. Højden ender normalt på mellem 25 og 30 centimeter, når de er fuldt udvoksede. En Jack Russel terrier fås i forskellige farvekombinationer. De kan være hvide, hvide med sorte en tan-markeringer eller trefarvede. En Jack Russel terrier er en sund hund, som ofte lever længe, og racen har kun enkelte arvelige sygdomme at døje med. Det gælder Legg-Calve-Perthes sygdom, døvhed, Patella luxation, ectopia lentis og grøn stær.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor gammel bliver en Jack Russell terrier?

En Jack Russell terrier er en sund og robust lille hund, som ofte lever længe. De bliver tit mellem 13 og 16 år, og de fleste Jack Russell terrier lever længe, da de sjældent dør af arveligt betingede sygdomme.

Hvad koster en Jack Russell terrier-hvalp?

Hvis du gerne vil have en Jack Russell terrier, skal du som ved de fleste andre renracede hunde være klar til at give en del penge. En Jack Russell terrier koster normalt omkring 10.000 kroner.

Hvor meget fælder en Jack Russell terrier?

En Jack Russell terrier fælder faktisk rigtig meget, men man kan holde fældningsniveauet nede ved at lave regelmæssig pelspleje, f.eks. efter hver eneste gåtur.

Hvor meget motion skal en Jack Russell terrier have?

En Jack Russell terrier er ikke nem at køre træt, men aktivering behøver ikke foregå gennem motion, men aktivering på andre måder, kan være lige så godt. En Jack Russell terrier har et højt aktivitetsniveau, så man skal forvente, at den har brug for daglig motion og aktivering for at fungere optimalt.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på