Labrador retriever

Dato 23.06.2022 5 min

Labrador retriever - Alt du skal vide om racen

 

Sådan ser en labrador ud, en labrador er en forholdsvis stor hund. Som voksen vil den have højde på mellem 54 til 57 cm. og veje et sted mellem 25 til 36 kg. Størrelsen afhænger mest af kønnet, hannerne er oftest større end hunnerne. Du kan få en god fornemmelse af hvalpens forventede voksen størrelse ved at se på forældrene. Spørg eventuelt dem der har en labrador til salg, hvis du ikke får begge forældre at se. Denne race kommer findes i 3 forskellige farver: Gul, brun og sort. Overordnet hedder racen labrador retriever, men det er oftest den sorte og brune der går under navnet labrador i daglig tale. Den gule omtales oftest som golden retriever.

Den sorte labrador er den mest udbredte farve og den hund der er flest af på verdensbasis. Krydser man en gul labrador med en sort eller brun, kan man få en gul hvalp med lerfarvet snude. Det er dog et sjældent udfald. Pelsen på en labrador er som regel tæt og kort, men hos nogle retrievere ser man lidt længere pels. Heldigvis kræver den ikke så meget pelspleje, dog kan et bad i ny og næ være nødvendigt.

Se salgsannoncer indenfor denne hunderace her

 

 

Hvilket sind og aktivitetsniveau har en labrador?

Køb ikke den første labrador til salg. Sindet har en afgørende rolle for, om i får den hund i ønsker. Generelt er en labrador eller golden retriever en godmodig og kærlig hund. Det er en meget rolig hund der passer godt ind i de fleste familier. Dog kan miljøet fra kennelen påvirke den, så vær sikker på, hvor du køber din labrador fra.

En labrador er kendt for at have nemt ved at omgås børn og andre dyr. Så hvis du har enten børn eller dyr i forvejen, kan racen nemt integreres i familien. Racen har sjældent adfærdsproblemer, som andre hunde racer kan have. Den er ikke aggressiv og sjældent bange for eksempelvis fremmede mennesker og dyr.

På grund af dens rolige og godmodige sinde og villighed til at lære, bruges racen ofte som tjenestehund ved politiet eller ved redningsindsatser. Samtidig benyttes den også som servicehund for personer med særlige behov, det kan være fysiske eller mentale helbredsproblemer. Denne race har et forholdsvis højt aktivitetsniveau og trives bedst med både fysisk og mental træning på daglig basis. Derudover er fællesskab med andre hunde også noget der øger dens livskvalitet.

 

Passer den ind i min familie

Er det første gang du skal have hund, er en labrador et oplagt valg. Det er en forholdsvis nem hund at have og der er sjældent en masse sygdom forbundet med racen. Det er dog ikke helt uden arbejde at få en hund. Denne race har gode egenskaber, men det vigtigt den har adgang til udearealer, så den får det motion den har brug for. Da det er en meget legesyg race, egner den sig ikke til et liv i lejlighed. Den er heller ikke glad for, at være for meget alene hjemme, men har du andre dyr, som eksempelvis en kat eller eventuelt større børn der indimellem er alene hjemme, kan den få en del af sin sociale integration derigennem.

Hvis du forventer at få dig en vagthund, er labradoren ikke et egnet valg. Med det milde og godmodige sind, vil den ikke umiddelbart se fremmede som en trussel, men mere som en legekammerat. Det er også en hund der fælder en vis mængde, så man skal være forberedt på ekstra støvsugning. På baggrund af det, er racen heller ikke egnet til familier med allergi.

 

Det skal du forvente når du køber en labrador

Racen er ikke helt uden arbejde og der er nogle forhold der er værd at være opmærksom på, når du finder en labrador til salg. Denne type hun er avlet til at arbejde, det betyder at den har behov for at bruge både sin krop og sit sind. Et par gåture er ikke nok, den kræver leg og udfordringer og det kan på det varmeste anbefales at gå til hundetræning med den.

Selvom hunden er en robust og sund hund, kan der forekomme arvelige sygdomme. Det bygger især på problemer med hofter og knæ, men også øjensygdomme er udbredt. Derfor er det også vigtigt at du sikre dig, at kennelen der har en labrador til salg, er opmærksom på disse ting. Sørg for, at begge forældre er 100% raske og spørg eventuelt efter en screening af de ovennævnte sygdomme.

Da en labrador er meget madglad og kan have en tendens til overspisning, er det vigtigt at være særligt opmærksom på kosten. Sørg for at der er godt med magert kød og grøntsager og ingen unødvendige fedtstoffer eller sukkerarter i foderet. Da hunden har tendens til overspisning, er det også vigtigt at være opmærksom på mængden af mad der serveres. Mængden variere alt efter alder, størrelse og aktvitetsniveau, men det vigtigste er, at hunden ikke selv har adgang til mad, men at det er dig som ejer, der portionsanretter.

 

Når der er en Labrador til salg


Er du på jagt efter den mest populære hunderace verden over? På portalen finder du et kæmpe udvalg af hunde som sælges både fra private men også opdrætter, derfor sikre vi dig det bedste udvalg af hunde eller hundehvalpe til salg og du finder med sikkerhed det du søger hos os. I bunden af siden kan du læse om Labrador retriever og hvilket tanker du skal reflektere over før du køber en hund.

Du er på udkig efter en hund, og falder over en annonce med en labrador til salg. Før du beslutter dig for at købe en hvilken som helst race, er det vigtigt at du sætter dig godt og grundigt ind i, hvilken type hund det er og om den passer til netop din familie. En hvilken som helst hund skal ses som et nyt familiemedlem og der skal derfor være tid og lyst til, at dække alle dens behov.
Vi håber vores ovenstående tekst har givet dig et masse nyttig viden om hunderacen. 


Her finder du Labrador retriever til salg - Klik her

 

Labrador Retriever Hvalp

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på