Newfoundlænder

Dato 03.04.2023 3 min

Newfoundland-hunden er en stor, venlig og kærlig race, der er kendt for sin styrke og sit mod i vandet. I denne artikel vil vi undersøge racens temperament, historie, adfærd, aktivitetsniveau, pleje og sygdomme.

 

Temperament hos newfoundlænderen

Newfoundland-hunden er kendt for at være en af de mest venlige og kærlige hunderacer. De er meget trofaste og dedikerede til deres familier og er ofte meget tålmodige med børn. De er også meget intelligente og kan trænes til at udføre en række opgaver. Newfoundland-hunden er også kendt for deres tålmodighed og ro i stressende situationer.

 

Historien om racen

Newfoundland-hunden stammer fra Newfoundland i Canada og har en lang og rig historie. Racen blev først brugt af fiskere til at trække fiskenet op af vandet og til at hjælpe med at redde druknede personer. På grund af deres styrke og mod i vandet blev de også brugt af redningsmandskabet til at redde skibbrudne. I dag bruges Newfoundland-hunden ofte som redningshund og servicehund på grund af deres intelligens og tålmodighed.

 

Hunderacens adfærd

Newfoundland-hunden er kendt for at være en rolig og tålmodig race. De er meget venlige og elsker at tilbringe tid sammen med deres familier. De er også kendt for at være gode svømmere og elsker at være i vandet. Newfoundland-hunden har en tendens til at være meget afslappet og kan til tider blive lidt dovne.

 

Aktivitetsniveau

Newfoundland-hunden har brug for regelmæssig motion for at opretholde et sundt og lykkeligt liv. De har brug for mindst en times motion om dagen, og det kan omfatte alt fra en tur i parken til en svømmetur i havet. Selvom Newfoundland-hunden er en stor race, har de ikke brug for så meget plads som man skulle tro, da de ofte er glade for at slappe af og tilbringe tid sammen med deres familier. Newfoundland hunde er generelt rolige og afslappede indendørs, men de er også aktive og kraftfulde udendørs. De nyder at svømme og gå lange ture, men det er vigtigt at huske på deres størrelse og ikke overanstrenge dem. Newfoundland hunde trives bedst i et hjem med en stor have eller tæt adgang til udendørsområder.

 

Pleje af newfoundlænderen

Newfoundland-hunden har en tyk, vandafvisende pels, der kræver regelmæssig pleje. Det er vigtigt at børste deres pels mindst en gang om ugen for at fjerne dødt hår og forhindre, at deres pels filtrer. Newfoundland-hunden har også en tendens til at miste meget pels, især i løbet af foråret og efteråret hvor de har fældningsperioder, så hyppig børstning kan også hjælpe med at reducere mængden af hår, der falder af og sætter sig i møbler og tøj.

 

Sygdomme

Newfoundland hunde er generelt sunde, men som med alle hunde er der visse sundhedsproblemer, som de er mere tilbøjelige til at udvikle. En af de mest almindelige sundhedsproblemer hos Newfoundland hunde er hofte- og albueleddysplasi, som kan føre til smerter og nedsat bevægelse. De er også tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme, især subaortisk stenose, en tilstand, hvor hjertets ventiler er indsnævret og kan føre til hjertesvigt. Andre sundhedsproblemer kan omfatte øjenproblemer, knoglekræft og mave-tarmproblemer.

 

Konklusion omkring racen

Newfoundland hunde er kærlige, loyale og tålmodige hunde, der gør dem til fantastiske familiehunde. De er også kendt for deres svømmeegenskaber og deres naturlige instinkt til at redde mennesker i nødsituationer. Det er vigtigt at huske på, at Newfoundland hunde kræver regelmæssig motion, pleje og opmærksomhed på deres sundhed, men de er bestemt værd at investere i.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en Newfoundland?

En Newfoundland hvalp koster normalt omkring 12000 kroner, men prisen kan selvfølgelig variere fra sælger til sælger.

Hvor stor bliver en newfoundlænder?

En newfoundlænder er en stor hund, som bliver op til 71 centimeter i højden. Normalt vejer denne hunderace mellem 54 og 68 kilo.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på