Pekingeseren

Dato 03.04.2023 3 min

Pekingeseren er en lille hunderace med en stor personlighed. Denne hund er en livslang ledsagerhund, der kan give masser af kærlighed og glæde til sine ejere. Her på siden finder man en oversigt over pekingeserens temperament, historie, adfærd, aktivitetsniveau, plejebehov og risiko for sygdomme.

 

Temperament hos pekingeseren

Pekingeseren er kendt for sit stolte og værdige temperament. Den er en loyal hund, der elsker at være i nærheden af sin ejer og familie. Pekingeseren er også kendt for at være modig og beskyttende, hvilket gør den til en god vagthund. Den kan dog også være lidt reserveret overfor fremmede, men med den rette træning og socialisering kan den lære at acceptere nye mennesker gennem hele livet.

 

Historien bag pekingeseren

Pekingeseren stammer fra Kina og har en lang historie, der går tilbage til det kejserlige Kina. Racen var en favorit blandt de kinesiske kejsere og deres hof, og kun de kejserlige familier havde lov til at have pekingesere dengang. Racen blev bragt til vesten i midten af det 19. århundrede og blev hurtigt populær som en ledsagerhund.

 

Pekingeserens adfærd

Pekingeseren er en rolig og stille hund, der ikke kræver meget motion. Den er mere tilbøjelig til at slappe af i sofaen end at løbe rundt i haven. Det betyder dog ikke, at den er doven eller inaktiv. Pekingeseren er en nysgerrig hund, der kan lide at udforske sine omgivelser og lege med sine ejere. Det er også vigtigt at huske på, at pekingeseren er en beskyttende hund, der kan gø og bjæffe, når den føler, at dens territorium bliver truet.

 

Aktivitetsniveau hos pekingeseren

Pekingeseren er en lavenergihund, der ikke kræver meget motion. En kort gåtur om dagen er tilstrækkelig motion for denne race. De kan have en tendens til at blive overvægtige, så det er vigtigt at overvåge deres kost og motion. Husk dog at lufte pekingeseren jævnligt, så den kan tisse og komme af med det, som den har brug for.

 

Pleje af pekingeseren

Pekingeseren har et rigt og tæt hår, der kræver regelmæssig børstning for at undgå filtning og tætning af pelsen. Deres ansigt og ører kræver også særlig opmærksomhed, da de kan samle snavs, hvilket kan føre til infektioner. Det anbefales at tørre ansigtet og ørerne med en fugtig klud hver dag for at holde dem rene og tørre.

 

Sygdomme hos hunderacen

Som med enhver hunderace kan pekingeseren have nogle sundhedsproblemer. De kan have problemer med at trække vejret på grund af deres flade ansigt, og de er også modtagelige for nogle arvelige sygdomme som luxating patella (knæledsluksation), øjeproblemer og hjerteproblemer. De er tilbøjelige til åndedrætsproblemer på grund af deres flade ansigter, hvilket kan føre til snorken og hoste. De kan også udvikle øjenproblemer, såsom katarakt og tørre øjne. Andre sundhedsproblemer kan omfatte allergier, hudproblemer, knæskallelåsninger, tandproblemer og problemer med fordøjelsen.

Afslutningsvis er der tilbage at opsummere, at pekingesere en dejlig hunderace, der er kendt for deres charmerende personlighed og gode selskab. De er perfekte til mennesker, der søger en lille og rolig hund, der er nem at have med at gøre. Det er vigtigt at huske på, at de kræver regelmæssig pleje og opmærksomhed, og at deres sundhed skal holdes øje med. Hvis du overvejer at købe en pekingeser, bør du undersøge racen grundigt og sikre dig, at den passer til din livsstil og dit hjem.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en pekingeser?

En pekingeser kan variere en del i pris, men vil normalt koste mellem 8000 og 10.000 kroner.

Fælder en pekingeser meget?

En pekingeser fælder en del, særlig i de tider på året, hvor den skifter pelsen. Det er derfor en god idé at børste pekingeser jævnligt for at undgå, at hårene sætter sig i møbler og tøj.

Hvordan er pekingeserens sind?

En pekingeser er en hund med et stort selvværd, den kan være stædig og dristig, men den er samtidig en kærlig og trofast hund.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på