Den blågule ara

Dato 21.07.2022 3 min

En blågul ara er en papegøjeart, som kan holdes som tamfugl, og som bor i flere danske hjem. Denne papegøje anses for værende en af de smukkeste papegøjer med dens klare blå og gule farver. Den er samtidig blandt verdens største papegøjer og kan faktisk have en vingefang på mere end 100 centimeter.

 

Et lunefuldt temperament

En blågul ara kan have et særdeles omskifteligt temperament og et lunefuldt humør, som man skal tage højde for, hvis man vælger at anskaffe sig netop denne papegøjeart. Særligt når papegøjen er i brunst, kan den blive arrig. Den har en særdeles effektivt næb, og derfor bør man ikke komme på tværs med en arrig blågul ara.

 

Det spiser en blågul ara

En blågul ara lever som de fleste papegøjer primært af frø og nødder, samt frugt og bær. Modsat mennesker og mange andre dyr, så kan en blågul ara tåle de fleste giftige frugter og bær. De bliver ikke syge af disse frugter, hvis de indtager ler, som de normalt vil gøre i naturen fra floderne. Ler neutraliserer giftstofferne i et sådant omfang, at papegøjen kan tåle de giftige frugter og bær. Ler er samtidig en vigtig mineralkilde for den blågule ara.

 

Den blågule aras relation til mennesker

En blågul ara er en elsket papegøje at holde i hjemmet. Det skyldes i høj grad dens smukke udseende og dens gode evne til at lære at tale. En blågul ara er en legesyg papegøje, som normalt knytter et særdeles stærkt bånd til sin ejer. En blågul ara er dog blandt de mere krævende papegøjerarter at holde tamme i hjemmet. Den har nemlig brug for god plads, da den skal kunne bevæge sig for at holde sig i form. Det gælder ligeledes, at en blågul ara har brug for stimulering og opmærksomhed.

Hvis man vælger at have en blågul ara i hjemmet, skal man være klar over, at den kan larme helt utroligt meget. Det gælder særligt hvis den keder sig. Lige så hårdt som den kan bide, lige så voldsomt kan den skrige.

 

Fakta om en blågul ara

Hvis man overvejer at anskaffe sig en blågul ara, skal man være klar over, at den kan blive rigtig gammel. Denne papegøjeart bliver nemt 50 år gammel, og det skal man være klar over, når man anskaffer sig en blågul ara. En blågul ara er en enorm papegøje, som bliver omkring 80 centimeter i højden og som har et vingefang på mellem 80 og 115 centimeter. Den bliver normalt kønsmoden i 3-4-årsalderen, og den kan lægge 2-3 æg pr. sæson.

 

En blågul ara kræver meget pasning

Hvis man vælger at anskaffe sig en blågul ara, skal man være indstillet på, at man får et husdyr, som kræver utroligt meget pasning. Den kræver et stort bur og meget flyveplads, og så skal man være klar over, at den kan finde på at ødelægge ting med sit store næb. Det er altså på ingen måde en begynderfugl, og man bør aldrig anskaffe sig en blågul ara uden at tænke det grundigt igennem, og uden at have god forstand på pasning af fugle og den blågule aras behov.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lever den blågule ara?

En blågul ara kan holdes i private hjem over hele verden, men i det vilde, lever den i det nordlige Sydamerika, ligesom den også kan ses i Mellemamerika og resten af Sydamerika i nogle perioder.

Hvad koster en blågul ara?

Hvis man ønsker sig en blågul ara, skal man være klar over, at den er særdeles dyr. Det er en meget populær fugl af have i hjemmet, og prisen vil normalt være et sted mellem 15.000 og 20.000 kroner, hvis man ønsker at købe den smukke papegøjeart.

Hvad spiser en blågul ara?

En blågul ara kan blive de fleste nødder og frø, samt frugt og bær, og modsat de fleste andre dyr, kan en blågul ara faktisk tåle giftige bær og frugter i et vist omfang.

Hvor kan man købe en blågul ara?

Hvis du gerne vil have en blågul ara, kan du ofte finde en til salg på nettet. Der findes og dyrehandlere, som kan hjælpe med at skaffe et eksemplar af den eftertragtede og smukke papegøjeart.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på