Undulater

Dato 21.07.2022 3 min

Vil du gerne have en undulat, så gælder det om at sætte sig ind i hvad denne fugleart kræver. En undulat er en af de nemmeste fugle at have, og den er derfor et godt valg, hvis man ønsker sig en tamfugl, men ikke har tidligere erfaring på området.

 

Hvad spiser en undulat?

En undulat spiser som de fleste andre fugle i høj grad frø. De kan finde utroligt mange frø i naturen, og de frø man kan give undulater i fangenskab, er ikke varierede nok, og derfor er det en god idé at vænne undulater i bur til at spise pillefoder, som indeholder de stoffer, som undulater har brug for. Det kan dog være svært at lære en undulat at spise pillefoder, og hvis ikke det kan lykkes, er det vigtigt, at man varierer frøudvalget og samtidig giver undulaten grøntsager og frygt. En undulat vil også gerne smage pasta, ris og magert kød, men det er dog vigtigt, kun at give dem disse ting i et mindre omfang.

En undulat kan faktisk ret let blive for tyk, og derfor er det vigtigt, at den mad man fodrer dem med, ikke er for fed. Samtidig skal maden heller ikke være for salt, sød eller krydret.

 

Undulater lever bedst i flok

Hvis man gerne vil have en undulat, bør man overveje at anskaffe sig mere end en. I det fri lever undulater i store flotte, og de trives bedst med legekammerater. Derfor er det en god idé at anskaffe sig minimum to undulater, mens tre og fire kan være endnu bedre. Undulaterne lever bedst, hvis de har et bur, som er stort nok til at de kan flyve rundt. Samtidig vil de gerne have grene fra naturen, som de både kan sidde på og gnave i. Undulater sætter stor pris på legetøj, som kan aktivere dem, og så vil de også gerne have et gemmested. Det kan f.eks. være en gren med mange blade, hvor det er muligt for undulaterne at gemme sig bag.

 

Fakta om undulater

En undulat kan fås i forskellige farver, men den mest normale farve er grøn. I dag findes der dog også mange i blå og gul, eller i hvid eller spættet. En undulat bliver normalt omkring 6 til 8 år gamle, men de kan dog godt blive op imod 15 år.

 

Undulater og sygdomme

En undulat har i vild natur mange fjender, og derfor viser de sjældent svaghedstegn når de er syge. De gør alt for at skjule det, og derfor kan det være svært at opdage som ejer af en undulat. Man skal derfor være opmærksom på, hvis undulaten er stille, flyver mindre eller hvis den sidder og puster sig op. Hold samtidig øje med afføringen, som kan se mærkelig ud, hvis undulaten er syg. En undulat kan få forskellige sygdomme. De kan få knuder, infektioner, næbråd, læggenød og skader på deres vinger og ben.

 

Lad undulaterne flyve frit

Hvis man har sine undulater i et mindre bur, er det en god idé at lade dem komme ud og flyve frit i hjemmet hver dag. Har man derimod en voliere, som er et meget stort bur, så behøver man ikke slippe dem ud.

 

Gør din undulat tam

En undulat kan sagtens gøres rimelig tam. Det er nemmest, hvis man anskaffer sig en ung undulat, som er vant til at blive taget op af mennesker. Herefter skal man gradvist vænne undulaten til at blive taget op, og det er vigtigt, at man er tålmodig i håndteringen, hvis man ønsker, at de skal blive trygge og tamme i menneskers berøring.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en undulat?

En undulat er en billig fugl at anskaffe sig. Normalt koster en undulat ikke mere end omkring 50 kroner.

Hvor meget mad skal en undulat have?

En undulat kan nemt blive for tyk, så derfor skal man tænke over at fodre dem i små mængder, og ikke med mad som er meget fed.

Kan en undulat tale?

En undulat er ikke lige så god til at tale som f.eks. forskellige papegøjearter, men med tålmodighed og meget omgang med mennesker, kan undulater tit lære enkelte ord fra menneskets sprog. En undulat taler meget, men ikke nødvendigvis i et sprog, som vi mennesker forstår.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på