Populære hesteracer 2022

Dato 24.06.2022 4 min

Læs om de mest populære hesteracer 2022

På dyreportal.dk finder du information om alle 122 forskellige hesteracer og hvor der er lavet en beskrivelse for hver og en. Så leder du efter informationer om enkelt hesteracer kan du på dyreportal.dk få den korrekte viden om hesten. Der er lavet en komplet racebeskrivelse af alle racer. På siden kan man udover at få en masse informationer om dyret også købe eller sælge sine heste på siden. Som sælger på portalen er det altid gratis at oprette en salgsannonce man kan både oprette sig som privat men er man professionel opdrætter kan man lave en opdrætter profil hvor man kan sælge sine heste / ponyer / føl. Udover det får opdrætter mulighed for at lave en beskrivelse af sin forretning og linke videre ind til deres egen side. Herudover har vi lavet et galleri hvor man kan lægge sine dejlige billeder op ad sine heste. Det er altid 100% gratis for sælger på vores portal med mulighed for at købe ekstra synlighed. Som køber betaler man en mindre pris for at få prøvepakken som er en periode på 3 dage hvor man kan finde ud af om fordelspakken er noget for en, hvis ikke kan man afmelde til en tid. Lader man fordelspakken fortsætte fornyer den til 4 ugers fordelspakken. Fordelspakken giver dig mulighed for at kontakte hesteejer.

 

Populære hesteracer i Danmark 2022

1. Dansk Varmblod

2. Islandsk hest

3. Shire

4. Frieser

5. Holstener

6. Belgier

7. Shetlænder

8. Fjordhest

Man kan inddele dem i fire kategorier:

Fuldblod (engelsk og arabisk), Travere (ride- og køresport), Svære heste (trækheste), Ponyer (mindre end 148 cm høje).

 

Hvilket hest skal man vælge

Ofte ved køber gerne hvilket race de ønsker, da der er meget forskel på de forskellige hesteracer. Det kommer an på mange forskellige ting, hvis du ønsker en pony / hest som ikke skal rides på hver eneste dag, kunne en fjordhest eller islænderen være et super godt bud på en race, som godt kan stå nogle dage uden at blive redet på. Hestene kan nemt bruges til en tur i skoven eller dressur og spring. Det er vigtigt man undersøger tingene før man anskaffer sig en hest, mangler man svar på nogle ting kan man enten benytte sig af google eller vores dyreforrum hvor man kan stille alle de heste relevante spørgsmål man har lyst til. Det kan også være en god ide at tage ud til en nærliggende stal og snakke med nogle af de mennesker derude ofte har de den nødvendige viden man har brug for.

Hvordan vælger jeg størrelse af hest? En god huskeregel er at du må veje 20% af hestens kropsvægt. En standart pony vejer omkring 300-360 kg. Hvilket svarer til at man må veje omkring de 60 til 70 kg. Hertil er det vigtigt at man finder hestens ideal vægt og tager udgangspunkt i det.

 

Gode råd til sikker hestehandel

Vi har lavet en lille huskeliste som kan være nogle gode råd for at sikre sig selv når man skal købe hest eller pony. Her kan du læse om de 4 bedste forholdsregler.

  1. Hvis ikke selv du har kompetencen til at vurdere heste er det vigtigt du rådgiver dig med en professionel til hjælp af besigtigelse af hesten samt. dyrelæge samt. forsikring godkendelse.

  2. Vælg en professionel købskontrakt søg på google der findes masser af gode købskontrakter som, ligger frit tilgængeligt. Det er vigtigt at alle aftaler og garantier er indskrevet i kontrakten.

  3. Altid vær skepsis med hvor du køber din hest, et godt råd er at holde dig fra heste på markeder. Skulle man finde en hest der var interessant, er det bedre man laver en aftale med sælger om at komme at besigtige hesten efter markedet er endt for man ikke ender ud et drastisk køb. Vent og aftal du kommer og ser hesten i dens vante rammer.

  4. Sikre dig hestens identitet. Fra 1. januar 2012 skal alle heste/ponyer/føl fra Danmark have et hestepas og et ejercertifikat. Gennemgå papirerne om alt er i skønneste orden og betal IKKE før du har gennem gået og verificeret papirende på hesten. Iflg. Dansklovgivning skal hesten registrerer ejerskifte allersenest 30 dage efter dyret er handelet. Det foregår på den måde man skal sende det originale ejercertifikat med sælger underskrift til videncentret for landbrug, heste eller til forbundet der har udstyk hestens papir.

 

Køb og salg af alle hesteracer på dyreportal.dk

På siden kan du finde heste, ponyer og føl som søger nyt hjem. Vi har lavet en liste med fyldt med dyr som sælges i Danmark. Gå ind på vores filteringsside og søg lige præcis efter den race som du søger. Du kan trykke her nedenunder for at komme i direkte ind.


Se alle hesteracer til salg

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på