Hvordan passer jeg fuglene bedst?

Dato 16.06.2022 3 min

Uanset om det er fuglene i haven eller en fugl, som du har i hjemmet som kæledyr, så er der flere ting, som du kan gøre for at give fuglene det bedste liv. Hvis du er et fuglemenneske, så ved du, at man kan gøre meget for at glæde de små dyr. Fugle er specielle dyr, som er deres egne herre, men som samtidig er sjove at observere og interagere med. Hvis du har en fugl som kæledyr, en undulat, en papegøje eller noget helt tredje, så vil du opleve, at fugle kan være meget sociale.

Der findes mange forskellige fugle, men fælles er, at de vil blive glade for, hvis du gør noget ekstra for dem.

Find fugle til salg på dyreportal.dk

Gør hjemmet godt for din fugl

Har du en fugl som kæledyr, så kan du gøre meget for at gøre det rart for fuglen. Hvad enten det er en papegøje eller en kanariefugl, så vil de sætte pris på et hyggeligt bur, hvor der f.eks. er en gren eller en platform de kan sidde på. De fugle, som man normalt har i hjemmet, er som regel mere eksotiske end de fugle, som man ser i haven og i naturen. De fugle man har i hjemmet, er f.eks. kanariefugle, undulater og papegøjer, som faktisk er ret nemme at domesticere. Din fugl vil ofte elske at blive aktiveret, og f.eks. papegøjen er meget social. Det betyder også, at hvis du vil gøre det rart for din papegøje, så er det en god idé at lave ting sammen med den.

 

Gode vilkår for fuglene i naturen

Hvis du gerne vil gøre noget godt for de vilde fugle i haven og naturen, så er der flere ting du kan gøre. Disse fugle er indrettet til at klare sig selv, men særligt om vinteren, kan det være et barsk liv at være fugl i Danmark. Derfor kan du give dem en hjælpende hånd ved at have fuglehuse i haven, give dem et foderbræt og hænge foderkugler op, som de kan spise af. På den måde, vil du også tiltrække flere fugle til haven og på den måde få flere søde fugle at kigge på. De vilde fugle vil uden tvivl sætte pris på, at de lidt lettere kommer til føden, end hvis de selv skulle finde føde i naturen.

 

Tag dig godt af din kælefugl

Uanset om du har en papegøje eller flere undulater, så tænk over at gør noget godt for dem. Foruden at aktivere din kælefugl, så kan du f.eks. gøre dem tilpasse og glade, ved at give dem plads at boltre sig på. Sørg for, at de har et stort bur, hvor der er forskellige steder, de kan sidde. Fugle er vant til at have plads og frihed, og derfor vil de trives langt bedre i et stort bur end i et lille bur. Hvis du har mulighed for at lukke fuglene ud i hele huset i perioder, vil det gøre dem endnu bedre tilpasse, og det vil også give dig mulighed for at træne med din fugl og socialisere den.

Det behøver ikke være megadyrt at hjælpe fuglene i haven eller gøre det dejligt for din kælefugl. For forholdsvist få penge kan man skaffe sig et godt bur og aktivitetsting til kælefuglen, eller et fuglehus og mad til de vilde fugle i haven. Har man råd, er det en god idé at bruge lidt ekstra penge for at sikre fuglenes velvære. Hvis du har en dårlig økonomi, bør du ikke anskaffe dig en kælefugl, da der løbende vil være omkostninger til foder, dyrlæge og lignende.

Køb din nye fugle på dyreportal.dk - Klik her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan papegøjer lide at lave?

Mange papegøjer kan godt lide at være sammen med deres ejer, hvor de f.eks. sidder på skulderen og følger med. De kan også godt lide at sidde på en siddepind, have en gynge eller et klatrestativ, som de kan aktiveres på.

Er stueplanter giftige for fugle?

Rigtig mange af de planter man har i stuen, er giftige for de fugle, som man holder som kæledyr. Derfor er det vigtigt, at man ikke lader fuglene spise af planterne, hvis de er udenfor deres bur. Det kan de blive meget syge af og i værste fald dø af.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på