Fem ting hamstere kan lide

Dato 10.06.2022 4 min

Har du en hamster vil du garanteret gerne gøre ting, som kan glæde det, og derfor er det godt at vide hvad hamstere godt kan lide at lave. Deres adfærd har stor indflydelse på, hvad de godt kan lide at lave, og det skal man tage højde for, når man finder på ting til sin hamster. I dette blogindlæg har vi samlet fem forskellige ting, som uden tvivl vil glæde din hamster.

Et almindeligt hamsterbur har sjældent meget, som kan beskæftige din hamster, og derfor er det godt at gøre noget ekstra ud af det. En hamster skal have det godt, og derfor skal man som hamsterejer tænke over at gøre noget, som en hamster vil holde af.

Find søde hamster til salg på dyreportal.dk

Masser af strøelse

Der findes rigtig mange forskellige typer strøelse, som man kan købe til dyr, herunder sin hamster. Det bedste valg er at vælge noget strøelse, som din hamster kan grave tunneler i. Du behøver ikke have denne slags strøelse i hele buret, men hvis du sørger for at dele af buret er foret med strøelse, som er velegnet til at lave tunneller i. Det kan f.eks. være en dyb bunke spåner, papirstrøelse eller eventuelt halm. Jord og sand er ikke velegnet til at bygge tunneller i, så har man denne type strøelse, bør det ikke være det eneste strøelse man har i buret. Optimalt set vælger du flere ting, da det også kan være et individuelt behov, der afgør hvilken type strøelse, som netop din hamster bedst kan lide.

 

Giv din hamster et løbehjul

En hamster elsker at bevæge sig, og i naturen ville det bevæge sig langt omkring. Det er ikke muligt i samme omfang i et mindre bur, og derfor er det en god idé at give din hamster noget, som gør, at den kan få en god mængde motion. Her er et hamsterhjul en rigtig god idé, og rigtig mange hamstrer nyder at løbe i hjulet, og de kan bruge meget tid i løbet af en dag på at motionere i deres hamsterhjul. Hjulet skal være sikkert for din hamster, så selvom man godt kan lave det selv, kan det være en god idé at købe et, som er beregnet til formålet. Det er vigtigt, at din hamster ikke kan få benene i klemme eller komme til skade, når den løber i hjulet. En anden ting du skal være sikker på, er at hjulet er stort nok til, at hamsterens ryg ikke bukker opad når den løber, for det kan gøre, at din hamster får ondt i kroppen.

 

En hamster elsker sprækker

Hvis der er noget som en hamster elsker, så er det at mase sig ind i små huller og sprækker, og det kan være en rigtig god beskæftigelse for din hamster. Tomme emballageæsker med små huller, som hamsteren kan gnave i og mase sig igennem, kan være et stort hit for din hamster. Stof den kan klemme sig under eller lignende, kan også være et godt bud. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser, men præcis som med hamsterhjulet, skal du selvfølgelig tænke over, at de ting, som du putter ind til din hamster, ikke kan gøre skade på den.

 

En hamster vil gerne hamstre

Som navnet indikerer, så elsker en hamster at hamstre mad. En hamster er god til at samle forråd, og det er derfor en god idé at give den mulighed for at samle sammen. Det er et naturligt instinkt, og du kan f.eks. gemme tørrede korn eller urter rundt omkring i buret, som den kan finde og samle sammen, hvor den har lyst. Det skal helst være noget, som kan holde længe og som kan være med til at aktivere din hamster. Du bør undgå ting der er friske, men som kan rådne, da hamsteren bedst kan lide at samle tørt foder sammen.

 

Lav et sandbad til din hamster

En femte ting, som din hamster med stor sandsynlighed vil elske, er et sandbad. En hamster kan godt lide at støvbade, og det har en stor betydning for din hamsters velvære. Det er en måde hvorpå hamsteren kan holde sin pels i orden, og det er derfor et must at have et sandbad i hamsterburet. Det er en god idé, at du skifter sandet løbende, så det er frisk og rent. Du vil hurtigt opleve, at hamsteren bliver glad, hver gang du skifter sandet, da den vil rulle sig og virke veltilpas, når den får en ny og frisk portion.

Leder du efter en hamster til salg?


Er du i tvivl hvor du skal finde dit næste søde kæledyr, så skal du ikke lede længere for du kan klikke dig ind på Dyreportal.dk som er Danmarks støreste portal indenfor salg af kæledyr. På Siden finder du søde gnavere som søger nyt hjem.

Klik for at finde hamster til salg

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe lever en hamster?

Modsat en del andre kæledyr, så bliver en hamster ikke så gammel. Det er mest normalt, at en hamster bliver mellem 1 og 3 år, og man skal derfor som hamsterejer forberede sig på, at man skal sige farvel til sin ven på et tidspunkt indenfor en rimelig kort årrække.

Hvor stor er en hamster?

Man kan få hamstere i mange forskellige størrelser, og de kan faktisk variere rigtig meget i størrelse. En hamster kan blive op i nærheden af 35 centimeter lang, men det er mest normalt, at det er mindre. Den mest normale størrelse er mellem 13 og 18 centimeter.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på