Tips til at lave et godt kaninbur

Dato 10.06.2022 4 min

Har du en kanin, har du måske lyst til at lave et rigtig lækkert kaninbur, som er specielt lavet til din kanin. Derfor har vi samlet en masse tips og tricks til, hvordan du laver det bedste kaninbur til at have din kanin i indenfor. Det kan være svært at finde ud af præcis hvordan du laver det bedste kaninbur, og netop derfor kan du helt sikkert have glæde af vores tips og tricks.

Der findes rigtig mange udendørs kaninbure, som man kan købe, men knap så mange indendørs bure, og derfor har vi samlet tips og tricks til, hvordan du laver det bedste indendørs kaninbur. Det kan dog også være, at du slet ikke behøver et kaninbur for at have din kanin indendørs. En kanin er faktisk rigtig nem at træne til at være renlig, og du kan derfor sagtens have din kanin indenfor præcis som du vil have din hund eller kat indenfor uden at have dem i bur.

Leder du efter en kanin? Klik for at se kaniner til salg

Kaninburet skal være stort nok

Rigtig mange bure, som man kan købe i dyrebutikker og byggemarkeder, er faktisk ikke store nok til at kaninerne kan trives, og derfor er det første, som du skal tænke over, at du laver et stort nok kaninbur til din kanin. Du bør derfor ikke bare lave et lille bur, men tænke over at bygge et bur af en forholdsvis stor størrelse, så din kanin kan bevæge sig rundt og indrette flere reder rundt omkring i sit bur.

 

Et alsidigt kaninbur

En ting der er god at tænke over, når man skal bygge et kaninbur, er at man laver et bur, som er alsidigt for kaninen. Sørg for, at der er en løbegård, hvor den kan følge med i omgivelserne, men sørg også for at lave et rum, hvor den kan putte sig og gemme sig væk, hvis det er det, som den har lyst til.

 

Indendørsbur og isolering

Hvis du skal have din kanin udendørs, er det vigtigt, at du tænker over en god isolering i buret, da det kan blive rigtig koldt for kaninen om vinteren, hvis buret ikke er ordentligt isoleret. Skal du derimod lave et indendørs kaninbur, behøver du ikke tænke over isolering i samme grad. Derfor kan du bygge mere frit, og bruge al pladsen til, at din kanin kan få plads og hyggelige rum at boltre sig i.

 

Lav flere rum

Når du skal bygge et kaninbur, er det en god idé at lave flere rum til kaninen. Det bør ikke bare være et stort rum, men derimod flere rum og en løbegård, så din kanin har flere forskellige arealer at boltre sig på.

 

Byg i god kvalitet

Selvom man er fristet til at bygge efter pris, så bør man først og fremmest bygge efter kvalitet. Det er vigtigt, at det er solide materialer, som ikke går i stykker let. Et bur der går i stykker, kan i værste tilfælde gøre skade på din kanin, hvorimod et solidt og robust bur er mere sikkert for din kanin. Når du bygger dit kaninbur, skal du tænke over, at der ikke er skarpe spidser eller lignende, som din kanin kan komme til skade på. Det er vigtigt at gøre sig umage, og bygge et kaninbur i høj kvalitet, hvor du ikke skal bekymre dig om, at kaninen kan løbe ud eller komme til skade på den ene eller anden måde.

 

Du kan købe gode kaninbure

Selvom der er mange dårlige kaninbure til salg, så kan man også sagtens købe et godt kaninbur, hvis man ikke lige har mod på at bygge et selv. Sørg for at undersøge markedet, så du ikke bare vælger det første kaninbur, som du støder på. Udvalget er stort, og du kan helt sikkert finde et, som både du og din kanin bliver glade for, hvis du ikke bare vælger tilfældigt.

Find skønne kaninunger til salg på Dyreportal.dk

Ofte stillede spørgsmål

Hvor stort skal buret være?

Som nævnt, er rigtig mange af de kaninbure, som man kan købe for små til kaninerne. Når du skal bygge dit eget kaninbur, skal du derfor bygge i en stor nok størrelse. Anbefalingerne lyder på, at man som minimum laver kaninburet 60 i dybden, 60 i højden og minimum 120 i længden, men gerne mere. Jo større et bur du bygger, jo flere sjove ting kan du lave til din kanin indeni buret. En kanin kan godt lide at have rør at løbe igennem, kasser at hoppe op på og lignende. Alt dette er nemmere at integrere, hvis buret er stort nok.

Hvad koster et kaninbur?

Prisen på et kaninbur kan variere rigtig meget efter kvalitet og størrelse. Du kan godt få et godt kaninbur til omkring 1000 kroner, men det kan også hurtigt koste mere, og netop derfor kan der også være penge at spare, hvis du bygger dit eget kaninbur.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på